Pikáns májpástétom házilag - Ezerszer finomabb, mint a bolti

A finom, krémes májpástétomnál csak egy jobb dolog történhet, ha mindezt magadnak, otthon dobod össze. Ezután a recept után nem kell majd sokat gondolkoznod, hogy a reggelinél mi kerüljön a pirítós tetejére!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 vöröshagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 kávéskanál mustár
  • késhegynyi borsikafű
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

A májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj alatt maradt zsiradékhoz adjunk még egy kevés vajat, majd ezen pirítsuk puhára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha elkészült sózzuk és adjuk hozzá a majorannát, mustárt és a borsikát. Keverjük hozzá a májat, majd egy turmixgép segítségével daráljuk össze a hozzávalókat, ameddig selymes masszát nem kapunk. Alaposan elmosott, zárható fedelű edénybe tegyük, a maradék vajat pedig melegítsük fel, és öntsük a masszánk tetejére, hogy puha és omlós maradjon a belseje.

Fotó: beetsandbones.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!