Vacsora 45 perc alatt – Ropogós, mégis omlós csirkecomb tepsis burgonyával

Egy pici trükk, és a csirkecomb kívül istenien ropogós lesz, belül viszont omlós, az alatta sült krumpli pedig szaftos és ízletes. A legjobb pedig, hogy a hús és a köret egyszerre készül, a lehető legkevesebb munkával!

Tepsis csirkecomb burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 6-8 db burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek olaj
  • 1 tk mustár
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, azután karikákra vágjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a kiolajozott tepsibe rakjuk. A húst megtisztítjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk, beledörzsöljük a pirospaprikát is, majd a combokat a krumplira fektetjük. A mézet, a mustárt, az összezúzott fokhagymát és az olajat összekeverjük, és a húsra öntjük: ettől a máztól lesz a csirke kívül ropogós, belül viszont omlós. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 0,5 dl vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával letakarjuk a tepsit és betoljuk a sütőbe, ahol körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük a húst, aztán a fóliát levéve további 10-15 percig sütjük a combokat, amíg mindegyik teteje meg nem pirul.

További két csirkecombos receptért lapozz!

Fotó: recipetineats.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!