Tejszínes málna krémleves - Édes előétel
A málna egy igazán finom gyümölcs, emellett roppant egészséges. Krémlevesként fogyasztva a tejszínnel együtt tökéletes kompozíciót alkot.
Hozzávalók
- 70 dkg málna (lehet mirelit is)
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 3 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja és leve
- 1 narancs héja és leve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 mk. fahéj
Elkészítés
A málnát alaposan megmossuk, majd néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többihez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd a citrom és a narancs reszelt héját. A végén jöhet hozzá a citromlé és a narancslé. Felöntjük a vízzel és a tejjel. Miközben felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt is, és folyamatosan kevergetjük. Botmixer segítségével krémlevessé pürésítjük. A végén, ha szükséges, szűrjük át.
Tejszínnel meglocsolva, málnaszemekkel díszítve tálaljuk!