Pikáns halétel - Tejfölös-boros hal spenóttal

Ha valami igazán egészséges és egyben különleges fogást szeretnénk tálalni, akkor ezt a halas, spenótos kombinációt próbáljuk ki.

Hozzávalók

  • 4 vastagabb tengeri hal kifilézve
  • 20 dkg spenót
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • egy kevés kapor
  • halfűszerkeverék

Elkészítés
A spenótot sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük. A halfilét bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel, majd a megforrósított vajon mindkét oldalán megsütjük. A sütés után visszamaradt vajon a lisztet megpirítjuk, majd felöntjük a borral. Hozzákeverjük a tejfölt, kiforraljuk, és belekeverjük a tojássárgáját is. Kaporral illetve egy kis sóval fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett még egy kicsit sűrítjük a mártást.

Tálaláskor a tányérokon szétterítjük a spenótot, rátesszük a halat, majd meglocsoljuk a mártással. Vajas burgonyát kínálunk mellé.

Kóstold meg ezt is: zöldfűszeres vajjal tálalt fogasfilé!

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...