Pikáns halétel - Tejfölös-boros hal spenóttal
Ha valami igazán egészséges és egyben különleges fogást szeretnénk tálalni, akkor ezt a halas, spenótos kombinációt próbáljuk ki.
Hozzávalók
- 4 vastagabb tengeri hal kifilézve
- 20 dkg spenót
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- egy kevés kapor
- halfűszerkeverék
- só
Elkészítés
A spenótot sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük. A halfilét bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel, majd a megforrósított vajon mindkét oldalán megsütjük. A sütés után visszamaradt vajon a lisztet megpirítjuk, majd felöntjük a borral. Hozzákeverjük a tejfölt, kiforraljuk, és belekeverjük a tojássárgáját is. Kaporral illetve egy kis sóval fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett még egy kicsit sűrítjük a mártást.
Tálaláskor a tányérokon szétterítjük a spenótot, rátesszük a halat, majd meglocsoljuk a mártással. Vajas burgonyát kínálunk mellé.
Kóstold meg ezt is: zöldfűszeres vajjal tálalt fogasfilé!