Banánlekvár házilag - Délies finomság

A banán isteni finom süteményben, levesként, sütve, pürésítve, de még joghurtban is. Lekvárként talán kevésbé fogyasztjuk. Lássuk, hogyan készíthetünk házilag banánlekvárt!

Hozzávalók

  • 15 db banán (jó érettek)
  • 1 l víz
  • fél kg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés
A meghámozott banánokat apró darabokra vágjuk. Feltesszük főni a vizet, és beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a citromlevet. Negyed óra főzés után beletesszük a banándarabokat, és tovább főzzük, ameddig lekvár sűrűségű nem lesz. Ez nagyjából fél óra. Ha elkészült, befőttes üvegekbe töltjük és lefóliázva tároljuk.

Tálalhatjuk kenyér illetve sütemény mellé is, de akár sültek mellé is!

Próbáld ki az eperlekvár receptünket is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!