Banánlekvár házilag - Délies finomság
A banán isteni finom süteményben, levesként, sütve, pürésítve, de még joghurtban is. Lekvárként talán kevésbé fogyasztjuk. Lássuk, hogyan készíthetünk házilag banánlekvárt!
Hozzávalók
- 15 db banán (jó érettek)
- 1 l víz
- fél kg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. citromlé
Elkészítés
A meghámozott banánokat apró darabokra vágjuk. Feltesszük főni a vizet, és beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a citromlevet. Negyed óra főzés után beletesszük a banándarabokat, és tovább főzzük, ameddig lekvár sűrűségű nem lesz. Ez nagyjából fél óra. Ha elkészült, befőttes üvegekbe töltjük és lefóliázva tároljuk.
Tálalhatjuk kenyér illetve sütemény mellé is, de akár sültek mellé is!