Kiwis ananászleves - Télből a nyárba
Az ananász és a kiwi vitaminokban gazdag gyümölcsök, amik igazi nyári hangulatot csempésznek be a konyhánkba, és az életünkbe is. Remek előétel, de akár édességként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 1 ananász (konzerv is lehet)
- néhány kiwi
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- cukor
- 1,5 dl főzőtejszín
- tej
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés
Az ananászt és a kiwit megpucoljuk és feldaraboljuk, és kevés vízzel egy lábosba öntjük. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, a saját levével együtt töltsük át. Fűszerezzük, és nagyjából 5 percig fűzzük. Ezután a tejszínbe belekeverjük a pudingport és ezzel sűrítjük be a levest. Utólag cukrozhatjuk még, illetve tejjel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne.
Hűtve, tejszínhabbal fogyasszuk!