Bécsi különlegesség - Sacher torta

A Sacher tortát szinte mindenki szereti, ami nem csoda, hiszen ínycsiklandó csokoládéból, kellemes baracklekvárból és puha piskótából áll. Lássuk, hogyan készíthető el otthon!

Hozzávalók

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy kevés baracklekvár
  • 10 dkg tortabevonó
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek. víz

Elkészítés
A 18 deka étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a 10 deka cukorral és 10 deka vajjal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáikat a vajas-cukros olvasztott csokoládéhoz keverjük. A fehérjéiket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, de vigyázunk a habra, hogy ne törjön nagyon össze. A maradék vajjal kenjünk ki egy tortaformát, és öntsük bele a krémet, majd 175 fokon, nagyjából 50 perc alatt, süssük készre. Ha kész, hagyjuk picit kihűlni, majd vegyük ki a formából. Óvatosan vágjuk három részre, hogy közel azonos tortalapokat kapjunk. Kettőt kenjünk meg baracklekvárral, majd illesszük őket egymásra. Készítsük el a csokimázat: a 12 deka porcukrot szórjuk bele a 2 evőkanál vízbe, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a 10 deka vízfürdőben felolvasztott tortabevonót és keverjük simára. Végül kenjük be vele a tortát, a tetején és az oldalán is.

Frissen szeletelve tálaljuk!

Próbáld ki az Eszterházy torta receptet is!

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.