Tejszínes burgonyafőzelék
A krumplifőzelék nem csak mennyeien finom, de még laktató is. Aki nem szereti magában, az készíthet hozzá fasírtot is.
Hozzávalók
- 80 dkg nyers burgonya
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek finomliszt
- 1 púpozott tk só
- 1 mk őrölt fehérbors
Elkészítés
A burgonyát hámozás után egyforma kis kockákra aprítjuk és a tejet ráöntve megsózzuk, majd puhára főzzük. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a törött fehérborsot, ezután folyamatos keverés közben besűrítjük vele a tejes burgonyát, végül meghintjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel. Ötpercnyi forralás után lezárjuk alatta a lángot. Ízlés szerint feltéttel tálaljuk.
Kóstold meg a zöldborsófőzeléket is!