Tejfölös tepsis krumpli: Egy gyors vacsora a sietős hétköznapokra
Köretnek és főételnek is isteni.
Tejfölös tepsis burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- ½ tk őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított krumplit és a hagymát vékony karikákra vágjuk. Ezután a pirospaprikával, sóval és borssal elkevert lisztet rászórjuk a hagymás krumplira, majd jó összerázzuk az egészet. A lisztes krumplit beleöntjük a tepsibe, rápotyogtatjuk a felcsíkozott szalonnát, majd a fokhagymával elkevert tejfölt eloszlatjuk a tetején. Lefóliázzuk, és 180 fokon a krumpli puhulásáig sütjük, majd fólia nélkül egy kicsit megpiríthatjuk a tetejét is.