Tejfölös tepsis krumpli: Egy gyors vacsora a sietős hétköznapokra

Köretnek és főételnek is isteni.

Tejfölös tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • ½ tk őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított krumplit és a hagymát vékony karikákra vágjuk. Ezután a pirospaprikával, sóval és borssal elkevert lisztet rászórjuk a hagymás krumplira, majd jó összerázzuk az egészet. A lisztes krumplit beleöntjük a tepsibe, rápotyogtatjuk a felcsíkozott szalonnát, majd a fokhagymával elkevert tejfölt eloszlatjuk a tetején. Lefóliázzuk, és 180 fokon a krumpli puhulásáig sütjük, majd fólia nélkül egy kicsit megpiríthatjuk a tetejét is.

Még két tepsis krumplis receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!