Tejfölös krumplileves kolbásszal: Egy fogás, ami után nem maradsz éhes

Egyáltalán nem diétás, viszont isteni és magyaros.

Tejfölös-kolbászos krumplileves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg száraz kolbász
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • majoránna ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felkarikázott kolbászt egy lábasba dobjuk, majd kissé megpirítjuk. Ha kisült a zsírja, kivesszük a kolbászdarabokat és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászkarikákat és a krumplit, majd az egészet alaposan átkeverjük. Visszatoljuk a tűzre, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet és ízlés szerint a majorannát, majd az egészet felöntjük vízzel. Ha a krumpli megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest és még néhány percig együtt főzzük. Friss petrezselyemzölddel és ropogós kenyérrel kínáljuk.

Még két magyaros fogásért lapozz!

Fotó, leadfotó: levesbaro.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!