Túrós pogácsa – gluténmentesen is igazi élvezet belőle minden falat

Ételallergiásoknak sem kell lemondaniuk a sütikről.

Gluténmentes túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg tk barna rizsliszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás+1 a kenéshez
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kk tejföl
  • 1 kk só
  • ízlés szerint köménymag, sajt, szezámmag a tetejére

Elkészítés:

A lisztet megsózzuk, ezután elmorzsoljuk benne a túrót és a vajat, végül hozzáadunk egy egész tojást is. Közben langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt, amit ugyancsak a túrós-vajas tésztához keverünk, és az egészet alaposan összegyúrjuk. Kilisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét késsel óvatosan berácsozzuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egyesével lekenjük a másik, felvert tojással és a tetejére szórjuk a magokat vagy a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

További gluténmentes receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: barizsuzsi

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!