Karfiolos tócsnikorongok: Egy ellenállhatatlan zöldséges falat

Húsmentes, de a húsimádók is szeretik.

Karfiolos tócsnikorongok

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 tojás
  • kb. 4-5 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, ezután krumplinyomóval összenyomjuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk és meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. A már fűszeres karfiolba ütünk egy tojást, majd kanalanként elkeverjük benne a lisztet. A masszánk akkor jó, ha nem folyik, tehát ha még hígnak látjuk, nyugodtan adjunk hozzá lisztet. Ezután a masszából kanálnyi adagokat veszünk, amit a serpenyőben lepényekké formázunk, és kevés, forró olajban megsütünk. Tejföllel vagy kedvenc mártogatósunkkal kínáljuk.

További tócsni receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!