Karfiolos tócsnikorongok: Egy ellenállhatatlan zöldséges falat
Húsmentes, de a húsimádók is szeretik.
Karfiolos tócsnikorongok
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 tojás
- kb. 4-5 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, ezután krumplinyomóval összenyomjuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk és meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. A már fűszeres karfiolba ütünk egy tojást, majd kanalanként elkeverjük benne a lisztet. A masszánk akkor jó, ha nem folyik, tehát ha még hígnak látjuk, nyugodtan adjunk hozzá lisztet. Ezután a masszából kanálnyi adagokat veszünk, amit a serpenyőben lepényekké formázunk, és kevés, forró olajban megsütünk. Tejföllel vagy kedvenc mártogatósunkkal kínáljuk.