Tavaszi saláta recept
Ebben a meleg időben a saláta talán az egyik legjobb választás ebédre. Irány a piac vagy a veteményeskert, és salátára fel!
Hozzávalók
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 kisebb gerezd fokhagyma
- só
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 2 szál répa
- 5 közepes hónapos retek
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 2 kisebb paradicsom
- 1 kicsi kaliforniai paprika
Elkészítés
A joghurtot egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kaporlevelet és a zúzott fokhagymát, majd ezeket jól összekeverjük és sóval ízesítjük. Ezután meghámozzuk a zöldségeket és apróra vágjuk. A darabolt zöldségeket a mártásba tesszük, és hűtőben legalább 30 percig hagyjuk összeérni.
Ezt is ajánljuk: Könnyű, nyári saláta - Katt ide!