Tavaszi gyümölcsös krémes - Habkönnyű és szuperfriss

Ha az édesség finom, az már szép siker, de ennél a krémesnél olyan esztétikai élmény is párosul a fogyasztáshoz, hogy a legfinnyásabb anyós is elismerően tekintget majd felé.

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 350 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 vanília kikapart belseje
  • eper, málna, áfonya

Elkészítés

A lisztet, margarint, tojássárgát, tejfölt és sót tésztává gyúrjuk, majd 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap 2 lapot nyújtunk belőle, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Nagyon hólyagos és törékeny lapokat kapunk, vigyázva kezeljük. A tejben sűrű krémmé főzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt a vaníliával keverjük el, majd verjük habbá. A sütink legalját a 2 réteg krémeslap fogja képezni, erre halmozzuk a kihűlt pudingot, a tetejére pedig a tejszínhab jön. Ezt szórjuk meg a friss gyümölcsökkel. Élvezet a szemnek és az ízlelőbimbóknak is.

Fotó: delicious.com.au

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.