Sonkás tészta - A legegyszerűbb vacsora

A sonkás tésztát még azok is kedvelik, akik nem igazán rajonganak az olasz konyháért. Ráadásul az elkészítéséhez nem is kell túl sokáig a tűzhely mellett görnyednünk. A végeredményt pedig biztosan mindenki imádni fogja.

Hozzávalók

  • 35-40 dkg sonka
  • 50 dkg száraztészta
  • 20 dkg sajt
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál margarin
  • bors

Elkészítése

A tésztát szokásos módon sós vízben főzzük meg, közben pedig a sonkát apró csíkokra vágjuk fel, majd egy kevés olajon gyorsan pirítsuk meg. A megpirított sonkacsíkokat keverjük össze a tejföllel, és a két tojással egy kis tálban. A kifőtt tésztára rakjunk margarint, hogy ne ragadjon össze, majd egy részét öntsük egy tepsibe. A következő rétegként jöhet a sonka és így szépen folytatjuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tészta tetejére tegyünk reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Sütőtökös pikáns tészta megfázás ellen

Fotók: pinterest.com; leadfotó: thermomaid.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!