Tartalmas hétvégi reggeli: Sonkaszeletekben sült csilis tojás burgonyakosárral

Ezzel az ízletes finomsággal tuti kibírod ebédig!

Sonkaszeletekben sült csilis tojás burgonyakosárral

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 12 szelet füstölt sonka
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 12+2 db tojás
  • 4 tk csilis paprikakrém
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

Egy lábasban felteszünk hideg vizet főni: legalább annyit, hogy mind a 12 tojást ellepje. A tojásokat forrástól számított 3 percig főzzük, miután pedig elkészültek, hideg víz alá tesszük őket, hogy kihűljenek, így a héjukat is könnyebben eltávolíthatjuk. A főtt tojásokat bekenjük a csilis paprikakrémmel, majd egy-egy sonkaszeletbe csavarjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 8 perc alatt pirosra sütjük, közben pedig nekiállunk a köretnek is. A burgonyát meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és még melegen burgonyatörővel összetörjük, belekeverjük a vajat, valamint a maradék 2 tojássárgáját. Ízlés szerint szerecsendióval, és sóval, borssal fűszerezzük. A körethez a burgonyakrémet habzsákba kanalazzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe kosarakat nyomunk belőle, amiket megtöltünk a mikróban megpárolt zöldborsóval, tetejükre pedig sajtot reszelünk, és sütőben 5-6 perc alatt pirosra sütjük őket. A sonkás tojást a még meleg burgonyakosarakkal tálaljuk.

További két reggeli ötletért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2