Nemcsak csirkével isteni: Tárkonyos pulykaraguleves újragondolva

A családi ebéd sztárja lesz ez a pikáns első fogás, aminek a receptjét még a nagyi is elkéri majd!

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell
  • 250 g zöldborsó
  • 200 g csiperkegomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1,5 l alaplé
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 tk tárkony
  • 2 ek olaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés:

A pulykamellet és a zöldségeket felkockázzuk, a húst sózzuk, borsozzuk, majd olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát is. Ha a hús már kezd fehéredni, jöhetnek a felkockázott, felkarikázott zöldségek a zöldborsó kivételével, valamint az apróra vágott petrezselyem is. Megszórjuk az egészet tárkonnyal és pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és lefedve körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Az utolsó 10 percben beletesszük a levesbe a zöldborsót is, ha pedig már a zöldségek és a hús is puha, hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet, majd további 2-3 percig főzzük.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!