Egy régi kedvenc ebédre - Tárkonyos csirkeraguleves

Rengeteg zöldség és csirke - a végeredmény pedig az egyik legfinomabb leves.

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 3 sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tárkony
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db csirke leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél citrom leve
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét és a zöldségeket felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy lábosba olajat hevítünk, amiben megdinszteljük a hagymát és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, ezután hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ha ez kész, jöhetnek a felkockázott zöldségek (a gomba kivételével) és a zöldborsó, amit körülbelül 5 percig dinsztelünk és az egészet sóval, borssal, valamint tárkonnyal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha a víz felforrt, beletesszük a leveskockát, majd hozzáadjuk a gombát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megpuhul, ez körülbelül 10 perc. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a citromlevet, és további 2-3 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Még két isteni és tartalmas levesért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!