Tárkonyos csirkeragu leves - Ahogy a nagymamától tanultam

​Az ősz beköszöntének egyik legjobb része, hogy ismét előkerülhetnek a gazdag, szívmelengető levesek, akár a tárkonyos raguleves. Én évek óta úgy készítem, ahogy a nagymamámtól tanultam. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

  • 400 g csirkemell filé
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 70 g zellergumó
  • 50 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 nagy csipet tárkony
  • fehérbors (őrölt)
  • 1500 ml alaplé - zöldség
  • 200 g zöldborsó
  • fél citrom leve
  • 150 ml tejföl
  • 45 g finomliszt
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

A vajon dinszteljük meg a felkockázott répát, gyökeret és zellergumót, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát is. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a felkockázott csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk és öntsük fel az alaplével. Főzzük 1 órán keresztül, majd adjuk hozzá a zöldborsót. Keverjük el a tejfölt a liszttel és habarjuk be vele a levesünket. Végezetül igazítsuk ki az ízeket, állítsuk be a kellő savanyúságot citromlé és mustár segítségével.

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!