Szűzérmék zöldborsmártással vasárnapra: Finomabb, mintha étteremben ennéd

Egy különleges ebéd, amiért nem kell elmenned otthonról!

Szűzérmék zöldborsmártással

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 2-3 szál rozmaring
  • 2 ek olívaolaj

A mártáshoz:

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk zöldbors
  • 1 tk mustár
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A szűzpecsenyéket 2-3 cm széles korongokra felszeleteljük, oldalait borsozzuk. Serpenyőben, kevés olívaolajon aranybarnára sütjük, ízlés szerint sózzuk, tetejére pedig szórunk némi apróra vágott rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük. A mártáshoz egy kisebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a mozsárban széttört zöldborsot. Rádobunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, majd egy perc után ráöntjük a főzőtejszínt. Mustárral, sóval és borssal fűszerezzük, legvégül barna cukorral is ízesíthetjük.

További két sertéshúsból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Ki ne akarná kedvezményes áron igénybe venni a MÁV szolgáltatásait? Nos, péntektől erre rengeteg magyar embernek lesz lehetősége, igaz, van egy feltétel, ami valószínűleg nem mindenkit tesz majd...
Egészség
Sokan mindmáig úgy vélik, a Covid elleni mRNS-vakcinák milliók egészségét veszélyeztették. A rengeteg embert foglalkoztató kérdést most egy minden eddiginél nagyobb szabású vizsgálat döntötte el.
Lifestyle
Már csak két hét, és újra eljön karácsony varázslatos ünnepe! Mit szólnál, ha már most köréd igéznénk a jeles esemény meghitt hangulatát?
Lifestyle
A 2026-os év a Vízöntő jegy szülötteinek érzelmileg és mentálisan is intenzív időszakot tartogat.
Lifestyle
Idén három olyan ünnepi falat létezik, amely minden vendégből ugyanazt váltja ki: a csendet, amikor megkóstolják, majd a hitetlenkedést, hogy ezt tényleg otthon készítetted. A titok egyszerűbb, mint...
Lifestyle
A legtöbben naponta használjuk, mégsem sejtjük, mennyire veszélyes lehet – különösen, ha ételt tárolunk benne.