Szűzérmék zöldborsmártással vasárnapra: Finomabb, mintha étteremben ennéd

Egy különleges ebéd, amiért nem kell elmenned otthonról!

Szűzérmék zöldborsmártással

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 2-3 szál rozmaring
  • 2 ek olívaolaj

A mártáshoz:

  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk zöldbors
  • 1 tk mustár
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A szűzpecsenyéket 2-3 cm széles korongokra felszeleteljük, oldalait borsozzuk. Serpenyőben, kevés olívaolajon aranybarnára sütjük, ízlés szerint sózzuk, tetejére pedig szórunk némi apróra vágott rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük. A mártáshoz egy kisebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a mozsárban széttört zöldborsot. Rádobunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, majd egy perc után ráöntjük a főzőtejszínt. Mustárral, sóval és borssal fűszerezzük, legvégül barna cukorral is ízesíthetjük.

További két sertéshúsból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!