Húsos maceszgombócleves: Egy finom és gyors első fogás egy isteni levesbetéttel
Meglepődsz majd mennyivel jobb, mint a hagyományos húsgombóc.
Húsos maceszgombócleves
Hozzávalók:
A leveshez:
- 6 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 3 db fokhagyma
- 1 db zeller
- 1 db zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- olaj
- só, bors
A gombóchoz:
- 25 dkg darált sertéscomb
- 4 ek maceszdara
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
Elkészítés:
A leveshez egy evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott, meghámozott és csíkokra vágott zöldségeket, majd felöntjük körülbelül 2-3 liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a leveskockát is. Miután a zöldségek félig megpuhultak, elkészítjük a húsos maceszgombócokat. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, és jól gyúrható masszát készítünk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és belefőzzük a levesbe. Félig letakarva, lassú lángon, körülbelül fél óráig főzzük, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Amikor a gombócok megfőttek, elzárjuk alatta a gázt, és finomra vágott petrezselyemmel, még forrón tálaljuk a levest.