Húsos maceszgombócleves: Egy finom és gyors első fogás egy isteni levesbetéttel

Meglepődsz majd mennyivel jobb, mint a hagyományos húsgombóc.

Húsos maceszgombócleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 6 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 3 db fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • olaj
  • só, bors

A gombóchoz:

  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 4 ek maceszdara
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A leveshez egy evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott, meghámozott és csíkokra vágott zöldségeket, majd felöntjük körülbelül 2-3 liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a leveskockát is. Miután a zöldségek félig megpuhultak, elkészítjük a húsos maceszgombócokat. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, és jól gyúrható masszát készítünk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és belefőzzük a levesbe. Félig letakarva, lassú lángon, körülbelül fél óráig főzzük, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Amikor a gombócok megfőttek, elzárjuk alatta a gázt, és finomra vágott petrezselyemmel, még forrón tálaljuk a levest.

További két zöldséggel teli leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2