Extracsokis csokitorta - Mert megérdemeljük

Legyen szó egy különlegesebb alkalomról vagy csak egy nyugodt hétvégéről egy hatalmas adag, isteni finom csokitortának nem szabad ellenállni.

Klasszikus csokitorta - Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 250 g cukor
  • 100 g liszt
  • 50 g kakaó
  • 150 g olvasztott vaj

A krémhez:

  • 6 tojásfehérje
  • 340 g porcukor
  • 265 g olvasztott vaj
  • 225 g olvasztott fekete csokoládé
  • Csokoládé forgács a díszítéshez

Leírás:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd lisztezz ki 3 darab 20 cm-es kerek sütőformát. Habverővel keverd fehéredésig a tojásokat és a cukrot. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport majd jó alaposan dolgozd össze. Végül mehet bele az olvasztott vaj is. Ha csomómentes, egyállagú krémet kaptál, három egyforma részre osztva öntsd a sütőformákba, majd tedd sütőbe 20-25 percre, tűpróbáig. Várj öt percet, majd vedd ki a tortalapokat a formákból és hagyd teljesen kihűlni.

Amíg a lapok hűlnek készítsd el a krémet. A tojásfehérjéket a cukorral tedd egy kisebb lábasba és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett melegítsd, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha ez megvan, habverővel verd kemény habbá és keverd bele az olvasztott csokoládét. Ezután mehet bele a vaj is, majd az egészet dolgozd lágy krémmé és egyenletesen rétegezd a három tésztalap közé úgy, hogy maradjon elég csokikrém a torta külsejére is. Végül a torta tetejét szórd meg a csokiforgáccsal és már el is készült a műremek!

Még két isteni csokis édesség receptjéért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!