Recept

Szilvás gombóc

A gombóc, legyen az túrós vagy szilvás mindig egy remek választás, ha egy istenien finom ebédet szeretnénk készíteni a szeretteinknek.

Hozzávalók

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg burgonya
  • kb. 20-30 dkg liszt (attól függ, mennyire lisztes a burgonya)
  • egy jó kanál búzadara
  • 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 tojás
  • kb. 10-12 szem szilva
  • 10 dkg cukor
  • késhegynyi fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg morzsa

Elkészítés

A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk, és egy tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozzuk ki. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk, 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe kimagozott szilva felét helyezünk, a mag helyébe fahéjas vagy mokkakockacukrot teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére, és egyet forr. Leszűrve leöblítjük, és zsiradékban pirított morzsában megforgatjuk.

Ezt is ajánljuk: Túrós kókuszgolyó - A megunhatatlan édesség

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.