Szilvás gombóc

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1 kg burgonya
  • kb. 20-30 dkg liszt (attól függ, mennyire lisztes a burgonya)
  • egy jó kanál búzadara
  • 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 tojás
  • kb. 10-12 szem szilva
  • 10 dkg cukor
  • késhegynyi fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg morzsa
  • Elkészítés

    A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk, és egy tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozzuk ki. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk, 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe kimagozott szilva felét helyezünk, a mag helyébe fahéjas vagy mokkakockacukrot teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére, és egyet forr. Leszűrve leöblítjük, és zsiradékban pirított morzsában megforgatjuk.

    Ezt is ajánljuk: Túrós kókuszgolyó - A megunhatatlan édesség

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!