Tárkonyos csirkeraguleves

A tárkony egy nagyon kedvelt, jellegzetesen fűszeres illatú, kissé kesernyésen csípős ízű fűszer, amitől különlegessé és istenien finommá válik a legegyszerűbb étel is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    400 g csirkemell (filé)
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db nagyobb fehérrépa
  • 70 g zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 nagy csipet tárkony
  • só, fehér őrölt bors
  • 1,5 l zöldséges alaplé
  • 150 ml tejföl
  • 20 dkg zöldborsó
  • ½ citrom leve
  • 45 g búzaliszt
  • 1 ek mustár
  • 100 ml habtejszín

Elkészítés

A csirkemelleket és a répákat, a zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a zöldségeket megpirítjuk rajta. A vöröshagymát felaprítjuk és a felcsíkozott hússal rádobjuk a zöldségekre. Sózzuk, borsozzuk. Tárkonyt adunk hozzá, majd az alaplével felöntjük. Amikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is. Belenyomjuk a fél citrom levét. A habaráshoz simára keverjük egy habverő segítségével a tejfölt a liszttel. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hő kiegyenlítés, majd a tejfölös, higított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntjük, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Kóstold meg a téli ragulevest savanyú káposztával!

Fotó: frenchkisscook.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!