Székely tárkonyos almáshús - Tökéletes kombináció
Ha a jól bevált sültet fel akarjuk dobni valamivel, de mégsem szeretnénk nagy feneket keríteni a sütésnek, akkor próbáljuk ki az almáshúst tárkonnyal - ez a kombináció csodás ízeket eredményez.
Hozzávalók
- 1 kg kicsontozott, zsírjától megtisztított sertés rövidkaraj
- 4 dkg vaj, vagy 1 evőkanál olaj
- 4 alma
- 1 kiskanál liszt
- só, tárkony
Elkészítés
A húst felforrósított olajon megforgatjuk, sóval meg apróra vágott tárkonnyal ízesítjük és kevés vízzel jó puhára pároljuk. Ekkor köré rakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát és még 5-10 percig pároljuk együtt. Kivesszük a húst és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk. A visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, végül a húsra öntjük.
Főtt krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.
Kóstold meg ezt is: szilvával töltött karaj!