Székely tárkonyos almáshús - Tökéletes kombináció

Ha a jól bevált sültet fel akarjuk dobni valamivel, de mégsem szeretnénk nagy feneket keríteni a sütésnek, akkor próbáljuk ki az almáshúst tárkonnyal - ez a kombináció csodás ízeket eredményez.

Hozzávalók

  • 1 kg kicsontozott, zsírjától megtisztított sertés rövidkaraj
  • 4 dkg vaj, vagy 1 evőkanál olaj
  • 4 alma
  • 1 kiskanál liszt
  • só, tárkony

Elkészítés
A húst felforrósított olajon megforgatjuk, sóval meg apróra vágott tárkonnyal ízesítjük és kevés vízzel jó puhára pároljuk. Ekkor köré rakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát és még 5-10 percig pároljuk együtt. Kivesszük a húst és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk. A visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, végül a húsra öntjük.

Főtt krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.

Kóstold meg ezt is: szilvával töltött karaj!

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.