Szilvával töltött karaj - Főúri ebéd

Bár a szilva augusztusban a legjobb, de ehhez a recepthez nem is friss kell. Az aszalt változata legalább olyan egészséges.

Hozzávalók 8 adaghoz:

A töltött karajhoz:

  • 150 dkg bőrös sertés karaj
  • 10 szem aszalt szilva
  • 1 vöröshagyma
  • 100 ml barna sör
  • Szójaszósz
  • Bazsalikom
  • Majoranna
  • Oregano
  • Rozmaring
  • 2 nagy csipet só
  • 4 evőkanál olívaolaj a sütéshez

Az ajánlott körethez:

  • Sült zöldség
  • Csipetke tészta

Elkészítés:
A bőrös karaj bőrét két irányba bevagdossuk. A húsréteg közepébe oldalt egy késsel végig lyukat szúrunk, ebbe aszalt szilvát tömködünk. Olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük. Bedörzsöljük a karajt a sóval, a tetejére hagymát, és zöldfűszereket aprítunk. Ízlésünknek megfelelően tehetünk hozzá fűszereket, szójaszósszal meglocsoljuk. Végül barna sört öntünk alá. Fóliával szorosan lefedve 180 fokon sütjük, közben locsolgatjuk a levével. Mikor már a hús majdnem puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük. A maradék levet a tepsiben főzőtejszínnel beforraljuk, majd a karaj és a köret mellé öntjük szószként.

Pár szem aszalt szilvával díszítve tálaljuk!

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.