Szilvával töltött karaj - Főúri ebéd
Bár a szilva augusztusban a legjobb, de ehhez a recepthez nem is friss kell. Az aszalt változata legalább olyan egészséges.
Hozzávalók 8 adaghoz:
A töltött karajhoz:
- 150 dkg bőrös sertés karaj
- 10 szem aszalt szilva
- 1 vöröshagyma
- 100 ml barna sör
- Szójaszósz
- Bazsalikom
- Majoranna
- Oregano
- Rozmaring
- 2 nagy csipet só
- 4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Az ajánlott körethez:
- Sült zöldség
- Csipetke tészta
Elkészítés:
A bőrös karaj bőrét két irányba bevagdossuk. A húsréteg közepébe oldalt egy késsel végig lyukat szúrunk, ebbe aszalt szilvát tömködünk. Olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük. Bedörzsöljük a karajt a sóval, a tetejére hagymát, és zöldfűszereket aprítunk. Ízlésünknek megfelelően tehetünk hozzá fűszereket, szójaszósszal meglocsoljuk. Végül barna sört öntünk alá. Fóliával szorosan lefedve 180 fokon sütjük, közben locsolgatjuk a levével. Mikor már a hús majdnem puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük. A maradék levet a tepsiben főzőtejszínnel beforraljuk, majd a karaj és a köret mellé öntjük szószként.
Pár szem aszalt szilvával díszítve tálaljuk!