Sütőtökös krumplipüré - A legfinomabb őszi köret húsételek mellé

Nagyon szeretek a konyhában kísérletezgetni, így mindenképp ki fogom próbálni a következő receptet! Sütőtökből és krumpliból remek burgonyapürét lehet készíteni, igazi szezonális finomság ez!

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg sütőtök
  • 2 kisebb hagyma
  • olaj, vaj
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy kis olajon és vajon pirítsuk meg. A sütőtököt hámozzuk meg, kaparjuk ki a magját, a húsát pedig kockázzuk fel. Adjuk hozzá a hagymához és pár perc alatt pároljuk meg. Adjuk hozzá a burgonyát, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy kis szerecsendióval. Krumplinyomóval törjük össze és máris tálalhatjuk.

Fotó: sweetpeaskitchen.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!