Pikáns, gyömbéres lencseleves - Átmelegít a hűvös napokon

A hűvösebb napokon különösen jól esik egy-egy forró leves. A következő finomság nem csak eltelít, garantáltan át is melegít!

Hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse
  • 3 ek olívolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 koktélparadicsom
  • 1 l alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk kömény
  • 1 ek garam masala
  • só, bors
  • citromlé

Elkészítés

A felaprított hagymát és fokhagymát pároljuk meg az olívolajon, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a fűszereket. Ha megpirult, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét is. Végül jöhet hozzá a félbevágott paradicsom, és az alaplé. Főzzük puhára és ízlés szerint adjunk még hozzá sót, borsot és citromlevet.

Fotó: readersdigest.ca

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!