Pikáns, gyömbéres lencseleves - Átmelegít a hűvös napokon
A hűvösebb napokon különösen jól esik egy-egy forró leves. A következő finomság nem csak eltelít, garantáltan át is melegít!
Hozzávalók
- 20 dkg vöröslencse
- 3 ek olívolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 koktélparadicsom
- 1 l alaplé
- 1 vöröshagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk kömény
- 1 ek garam masala
- só, bors
- citromlé
Elkészítés
A felaprított hagymát és fokhagymát pároljuk meg az olívolajon, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a fűszereket. Ha megpirult, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét is. Végül jöhet hozzá a félbevágott paradicsom, és az alaplé. Főzzük puhára és ízlés szerint adjunk még hozzá sót, borsot és citromlevet.