Recept

Az ősz kedvenc csemegéje - Így készíts sült gesztenyét, hogy könnyen lejöjjön a héja

A sült gesztenye az egyik legjobb dolog az őszben. Olykor ki lehet fogni utcai árusoknál, de a készen árult sült gesztenyét általában aranyárban mérik, ezért célszerű magunknak elkészíteni otthon. Ha így készíted, a héja is könnyedén leválik majd.

Sült gesztenye

A sült gesztenye az ősz legjobb csemegéje - Ha így készíted, a héja is könnyen leválik

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű (jó minőségű) gesztenye

Elkészítés:

  1. Ahogyan az a sobors.hu oldalon is olvasható, a gesztenye minősége kulcsfontosságú - lehetőleg legyen nagyszemű, kemény, sötét színű, fényes és sima felületű. Az nem jó jel, ha a gesztenye túl kicsi, előfordulhat, hogy már rohadt.
  2. A gesztenyét sütés előtt be kell vagdosni, különben nem fogjuk tudni leszedni a héját - a domború oldalát metsszük be X alakban, de vigyázzunk, hogy a húsába ne vágjunk bele.
  3. A bevagdosott gesztenyéket áztassuk be legalább 1-2 órára, de minél tovább ázik, annál jobb - ez azért fontos, hogy a gesztenye sütéskor ne száradjon ki és minél puhább legyen.
  4. Ha a gesztenyénk eleget ázott, mehet a sütőbe - magas hőfokon, 250 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
  5. A kisült gesztenyéket csomagoljuk konyharuhába, hogy a beszívott pára még tovább puhítsa őket. Érdemes minél gyorsabban megpucolni őket, mert kihűlve már nehezebben fog lejönni a héja.
Forrás: sobors.hu
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Utazás
Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a...
Sztárok
II. Erzsébet királynő igazán bőkezű volt mindkét unokájával, miután megházasodtak, ám Vilmosnak és Katalinnak jóval nagyobb értékű nászajándékot adott, mint Harrynek és Meghannak, amit utóbbi...
Lifestyle
Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.