Imádod a csípőset? Akkor tuti nyerő lesz ez a recept: Spanyol bableves kolbásszal

A legfinomabb akkor lesz, ha a spanyolok méregerős chorizóját használod kolbászként!

Spanyol bableves chorizo kolbásszal

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörösbabkonzerv
  • 10 dkg chorizo vagy paprikás füstölt kolbász
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet erős őrölt paprika
  • fél ek őrölt római kömény
  • 2 db füstölthús kocka
  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 liter víz
  • só, bors

Elkészítés:

A chorizót vastag szeletekre vágjuk, és a kockára vágott lilahagymával és zöldpaprikával együtt kevés olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük a sűrített paradicsommal, ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, őrölt erős paprikával, római köménnyel, sóval és borssal. Hozzáöntünk körülbelül 1,5 liter hideg vizet, ezután pedig fedő alatt főzzük, amikor pedig felforrt, füstölthús kockával ízesítjük. A burgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez, és fedő alatt tovább főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a leszűrt és lemosott babot. További 10 percig főzzük, addig, amíg a leves besűrűsödik.

További két csípős ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!