Sós keksz - Egyszerű ropogtatnivaló

Az ízfokozókkal teletömött bolti chips helyett készítsünk házi nassolnivalót! Nem bonyolult elkészíteni és sokkal jobbat lehet belőle enni, ráadásul egészségesebb is.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl tejföl

Elkészítés
A megadott anyagokból félkemény tésztát készítünk, 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, cakkos szélű kekszvágóval kiszaggatjuk, vagy derelyevágóval négyszögeket vágunk. A tetejét tojással megkenjük, sós köménymaggal meghintjük és világos rózsaszínűre sütjük.

Készítsd el a burgonyás pogácsát is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!