Hideg narancsleves - Frissen tart és táplál

A narancs télen az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban. Miért ne készíthetnél belőle valami újdonságot?

Hozzávalók

  • 1 liter 100%-os narancslé / házilag facsart narancslé
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 darab tojás
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 3 dkg mandula
  • csipetnyi só

Elkészítés
A narancslevet vegyítsük el a cukorral, vaníliacukorral és egy csipet sóval, majd tegyük fel főni. Ezzel egy időben egy lábasban 2-3 liter vizet kezdjük el felmelegíteni. A tojásfehérjéből porcukorral kemény habot keverünk, hozzáadjuk a mandulát, majd kanállal a forró vízbe szaggatva habgaluskákat készítünk belőle. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával és a rétesliszttel, majd a forrásban lévő narancslevet besűrítjük vele. Forralni ezután már nem szabad. Lehűtjük, és a mandulás habgaluskákkal találjuk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!