Sárgarépaleves szerecsendióval - Mennyei

A sárgarépaleves bármelyik étkezésnél kitűnő fogás. Elkészíthetjük ebédre, vacsorára, de akár uzsonnaként is fogyaszthatjuk. Lássuk, hogyan készíthető el!

Hozzávalók

  • 60 dkg sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 6 dkg margarin
  • víz
  • bors
  • szerecsendió (őrölt)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 2 erőleves kocka

Elkészítés
A megtisztított és összeaprított hagymát a margarinon megpirítjuk. Felengedjük körülbelül másfél liter vízzel. A megtisztított és felkarikázott répát beletesszük, majd a leveskockák hozzáadása után puhára főzzük. Közben botmixer segítségével pépesítjük. A tejszínt és a lisztet összekeverjük, és hozzákeverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, majd 1 késhegynyi szerecsendióval is ízesítjük. Folyamatos kevergetés mellett újból átforraljuk.

Tálaláskor egy kevés kakukkfűvel díszíthetjük!

Próbáld ki a májgombócleves receptünket is!

Oldalak

Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!