Májgombócleves - Kellemes fogás

A májgombócot az egészen kicsiktől kezdve az egészen idősekig bezárólag nagyon sokan szeretik. Most egy nagyon finom, és egyszerű leves receptje következik.

Hozzávalók

  • 30 dkg máj
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. reszelt vöröshagyma
  • 2 tejben áztatott zsemle
  • 2 tojás
  • bors
  • majoránna
  • 2 l erőleves
  • 1 csomag tészta

Elkészítés
A reszelt vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A májat lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Jöhetnek bele az áztatott és kifacsart zsemlék, a tojások, és a fűszerek. Végül adjunk hozzá annyi lisztet, hogy viszonylag sűrű állaga legyen. Egy órán át pihentessük, majd nedves kanállal szaggassuk bele a forró levesbe, és így főzzük puhára. Közben főzzük ki a tésztát, ami lehet bármilyen fajta. Ha kész vannak a gombócok, öntsük a tésztát is a leveshez.

Tálaláskor szórjunk bele ízlés szerint zöldfűszereket!

Próbáld ki a májat zöldborsóval is!

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...