Sárgarépa-krémleves - Ízletes finomság
Ez a sárgarépa-krémleves annyira finom, hogy még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem rajonganak ezért a zöldségért. Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el a cikket!
Hozzávalók
- 6 dl alaplé
- fél kg sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 1 ek római kömény
Elkészítés
Vajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkarikázott répát és a fokhagymát, és pároljuk nagyjából 10-15 percig. A köményt zúzzuk össze és adjuk a répához. Ekkor öntsük fel az alaplével és főzzük addig, amíg meg nem puhul a répa. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítsük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!