Saláta sült sonkával
A saláta igen egészséges, de mit sem ér, ha nincs mellette valami finom és tápláló étel. A vegetáriánusok sokszor különbözőféle sajtokat vagy esetleg tofut tesznek bele, de a húsevők könnyű sonkával is kiegészíthetik.
Hozzávalók
- 1 vastag szelet szendvicssonka
- 1 db tojás
- 6 levél fejes saláta
- 1 db paradicsom
- olívabogyó
- fél fej lilahagyma
- olívaolaj
- só
- őrölt feketebors
- citrom
Elkészítés
A tojást főzzük keményre, közben a sonkát kockázzuk fel, és süssük meg kevés olajon. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, a paradicsomot pedig daraboljuk fel. Fektessük a tányér aljára a salátaleveleket, erre rakjuk rá a hosszában félbevágott tojást, majd a többi hozzávalót. Fűszerezzük meg enyhén, majd locsoljuk meg egy kevés citromlével és olívaolajjal. Tálaláskor kínáljunk mellé pirított zsemlét vagy kétszersültet.
Ne csak zöldségeket fogyasszunk, hanem gyümölcsöket is, ezért készíts előételként kivis ananászlevest!