Diétás vaníliás-cseresznyés süti

A diétás sütik remek találmányok, mivel nem kell annyira odafigyelni, hogy mennyit ehetünk belőle, és ha véletlen egy picit többet vinnénk be a szervezetünkbe a kelleténél, akkor sincs nagy probléma. A bűnözés bűn nélkül, felbecsülhetetlen.

Hozzávalók

A tésztához:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    3 tojás
  • negyed csomag sütőpor
  • olívaolaj
  • 4,5 evőkanál nyírfacukor
  • 4 evőkanál zabliszt
  • fél evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű cukormentes pudingpor
  • 3 dl 1,5 %-os tej
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 10 dkg cseresznye
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük össze a cukorral, a zabliszttel, kevés sóval, a sütőporral, kevés olajjal és a kakaóval. Utána melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a másik masszába. Öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 25-30 percig. Ha kész, tegyük félre hűlni. Sütés közben keverjük el a pudingport a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a rumaromát, főzzük addig, amíg jó sűrű puding állaga nem lesz. A krémet öntsük rá a tésztára, és hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg a kimagozott cseresznyékkel. Kockákra vágva tálaljuk.

A túró is jótékony hatással van a szervezetünkre, ezért nem árt, ha néha készítesz magadnak rizses túrótortát.

Oldalak