Zöldcitromos pitetorta

Az amerikaiak majdnem minden fontos családi eseményhez pitét szolgálnak fel. Valamit tudhatnak, hiszen az összejövetel végére üres marad az összes tál. Hogy mi is kellőképpen várjuk vendégeinket, készítsünk nekik zöldcitromos pitetortát!
Hozzávalók
A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- só
- 6 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál hideg víz
A krémhez:
- 6 zöldcitrom
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 7 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál liszt
- diónyi vaj
Elkészítés
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, majd egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és helyezzük bele egy kivajazott piteformába. Szurkáljuk meg villával, és a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Közben mossuk meg a citromokat, reszeljük le a héjukat, és facsarjuk ki a levüket. A tojásokat keverjük fel a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt és a lisztet, majd a citromok levét és héját is. Öntsük az elősütött tésztára a kapott krémet, majd süssük 30 percig. Ha kész van, helyezzük rácsra, hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Ha nem csak édességként, hanem főételként is megkóstolnád a pitét, készítsd el a halas pitét!




























