Sajtos-tarjás töltött lepény, amivel mindenkit elkápráztatsz majd

Tökéletes megoldás a nap bármelyik pontján. De vigyázz, ha egyszer megkóstoljátok, nincs megállás, egyszerre befaljátok az egészet, olyan finom!

Sajtos-tarjás töltött lepény:

Hozzávalók 2 kerek formához

  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 1 csipet bors
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg liszt
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 csomag lapka sajt
  • 16 szelet füstölt tarja
  • 1 tojás

Elkészítés:

3 dl langyos vízben keverjük el az élesztőt, a cukrot és az olívaolajat. A keveréket a liszthez adjuk, majd a sóval, borssal és a szárított fűszerekkel együtt fényes, sima cipóvá dagasztjuk. 4 részre osztjuk a tésztát és nagyjából fél órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, 2 cipót lisztezett munkalapon egymás után 30 cm-es átmérőjű korongokra nyújtunk (ha nincs kerek formád, sima tepsiben is elkészítheted). A lapokat sütőformákba fektetjük, tetejüket megszurkáljuk villával és olajjal finoman megkenjük, majd szépen rájuk rétegezzük a tarja- és sajtszeleteket. A maradék tésztacipókat kinyújtjuk, ízlés szerint díszítjük vele a sonkás részt, tojással megkenjük a tetejét, és bedobjuk a sütőbe. Végül 180 fokon, 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még két szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!