Sajtos rántott krumpligombóc: Egy isteni és laktató pénztárcabarát ebéd fillérekből

Tökéletes köret, de főételként is megállja a helyét.

Sajtos rántott krumpligombóc

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 2 db tojás
  • 1 csokor friss petrezselyemm
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • fél tk őrölt bors
  • cheddar sajt (kockákra vágva, ízlés szerint)

A panírhoz:

  • 110 g zsemlemorzsa
  • 60 g liszt
  • 2 db tojás
  • olaj

Elkészítés:

Egy fazék sós vízben főzzök puhára a burgonyákat, majd pucoljuk meg, pépesítsük össze egy villa segítségével és hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük fel, ízesítsük a sóval, borssal, paprikával, fokhagymaporral, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá az összetört burgonyához, alaposan keverjük össze, végül tegyük a masszát 30 percre a hűtőbe. Egy evőkanálnyi burgonyát simítsunk el a tenyerünkbe, rakjunk a közepére egy nagyobb kockányi cheddar sajtot, majd vonjuk be azt a burgonyás masszával, és formázzunk golyót belőle. Panírozzuk be a golyócskákat a liszttel, a felvert tojással, végül a zsemlemorzsával, majd 2-3 perc alatt süssük aranybarnára őket forró, bő olajban.

További két olcsó ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2