A legtutibb sajtos quesadilla, a legegyszerűbben

Rendeltünk a szerkesztőségbe egy quesadillát és nem igazán ízlett nekünk, ezért most leírjuk, milyen az igazán jó mexikói lepény.
Sajtos quesadilla
Hozzávalók (4 főre):
- 8 db tortilla lap
- 2 filézett csirkemell
- 1 szál újhagyma (vagy 5 dkg póré)
- 30 dkg sajt
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 kaliforniai paprika
- 1 tk chillipor (vagy mexikói fűszerkeverék)
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Hogy mihamarabb hozzájuthass a mexikói lepényhez, használj nyugodtan kész tortilla lapokat. A paprikát és a hagymát vágd fel apróra. A csirkét is kockázd fel, fűszerezd a sóval, chillivel, fokhagymával, majd a paprikával és a hagymával együtt süsd át az olajon. Közben a sajtot reszeld le nagylyukú reszelőn, Használhatsz vegyesen füstölt és sima sajtot, de a mozzarellát most felejtsd el, ez idegen a mexikói konyhától. Valójában a jó quesadilla alapja a sok és kellőképpen zsíros sajt, mert ez tapasztja össze a két tortilla lapot. Vegyél elő egy nagy serpenyőt, tegyél bele egy kis vajat (olajat) és pirítsd meg egy tortilla lap egyik oldalát. Ezt ismételd meg eg másikkal is, de azt hagyd benne a serpenyőben. Húzd le a serpenyőt a tűzről. Pakold meg a tortilla pirítatlan felét a ragu negyedével, szórj rá bőven sajtot, majd tedd rá a másik tortillalapot, úgy hogy a pirult fele legyen felül. Alaposan nyomd össze az egészet, tedd vissza a sepenyőt a tűzre, és 1-2 percig süsd. Ezután nagy lapáttal nyúlj alá, fordítsd meg és még egy percet adj neki. Még jobb, ha készítesz hozzá valamilyen salsát, de tejföllel is isteni!