Dobd össze, süsd meg, és már eheted is: Sajtos-gombás csirkecomb oregánós krumplival

Tökéletes vacsi a hétköznapokra!

Sajtos csirkecombok gombával és oregánós krumplival

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 pohár tejföl
  • 3-4 fej csiperke- vagy laskagomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • majoránna
  • fokhagymapor
  • oregánó
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, szárítjuk és a csontnál bevágjuk. Bedörzsöljük olajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk majoránnával és fokhagymaporral, majd tepsibe helyezzük, és megkenjük őket a tejföllel, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk. A félbevágott, megtisztított gombafejeket mellétesszük, fóliával betakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és rápirítjuk a sajtot. Amíg a hús sül, a megpucolt burgonyákat nagy kockára vagy cikkekre vágjuk, tepsibe rakjuk, sóval ízesítjük, ráhelyezzük a karikákra vágott lilahagymát, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és oregánóval fűszerezzük. Jól összekeverjük, és a citrom levét rácsepegtetjük, végül fólia nélkül pirosra sütjük a sütőben.

További két csirkecombból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!