Dobd össze, süsd meg, és már eheted is: Sajtos-gombás csirkecomb oregánós krumplival
Tökéletes vacsi a hétköznapokra!
Sajtos csirkecombok gombával és oregánós krumplival
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 pohár tejföl
- 3-4 fej csiperke- vagy laskagomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 60 dkg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- majoránna
- fokhagymapor
- oregánó
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, szárítjuk és a csontnál bevágjuk. Bedörzsöljük olajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk majoránnával és fokhagymaporral, majd tepsibe helyezzük, és megkenjük őket a tejföllel, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk. A félbevágott, megtisztított gombafejeket mellétesszük, fóliával betakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és rápirítjuk a sajtot. Amíg a hús sül, a megpucolt burgonyákat nagy kockára vagy cikkekre vágjuk, tepsibe rakjuk, sóval ízesítjük, ráhelyezzük a karikákra vágott lilahagymát, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és oregánóval fűszerezzük. Jól összekeverjük, és a citrom levét rácsepegtetjük, végül fólia nélkül pirosra sütjük a sütőben.