Rozmaringos burgonya karamellizált hagymával: világbajnok köret a hétvégére

Nem fogod elhinni, mennyire egyszerű elkészíteni, és simán zsebre teszi a sült krumplit!

Rozmaringos burgonya karamellizált hagymával

Hozzávalók:

A burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk friss rozmaring
  • ½ tk friss kakukkfű
  • só, bors

A hagymához:

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek cukor
  • 2 tk balzsamecet

Elkészítés:

A burgonyát alaposan mossuk meg, negyedeljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a rozmaringot és a kakukkfüvet pedig vágjuk apróra. Keverjük össze a krumpli összes hozzávalóját egy nagyobb tálban, majd tegyük egy kizsírozott tepsibe és süssük 45-50 percig sütőben, amíg a burgonya teljesen puha nem lesz. Közben egy nagyobb serpenyőben pároljuk puhára olajon a hagymát, majd keverjük hozzá a cukrot. Közepes, alacsony lángon pirítsuk 30-35 perc alatt aranybarnára, időnként kevergessük meg, végül adjuk hozzá a balzsamecetet is. Az elkészült hagymát keverjük össze a burgonyával, és már tálalhatjuk is.

További két köret receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!