Sajtkrémleves: egy laktató első fogás fillérekből a hétvégére

Nem fogod megbánni, ha elkészíted!

Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1/2 l tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Beletesszük az összezúzott fokhagymát is, majd a két evőkanál lisztet. Ha már egy kicsit megbarnult, hozzáöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük, és ha már mártás állaga van, mehetnek bele a fűszerek, végül a lereszelt sajt jön. Pirítóssal, reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

További két krémleves receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2