Vacsora 50 perc alatt: Ropogós tepsis csirkecomb hagymás-tejfölös bundában

Ha kipróbálod ezt a receptet, sosem vágysz majd újra a hagyományos rántott csirkecombra, ugyanis ez a panír mindent visz!

Hagymás-tejfölös bundában sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db hagyma
  • 1 tk majoránna
  • 15 dkg sajt
  • tej
  • só, bors

Elkészítés:

Előző este vagy legalább néhány órával a sütés előtt a csirkét pácoljuk fokhagymás tejbe. A combokat megforgatjuk a liszt, a pirospaprika, a majoránna, a só és a bors keverékében. Kiolajozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, ízlés szerint gombával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverünk 4 evőkanál olajat, 2 zúzott fokhagymát és 2 dl tejfölt, majd egyenletesen a hagymás hús tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.

További két csirkecombból készült étel receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2