Recept

Ropogós fahéjas-tejcsokis házi keksz - 30 perc alatt elkészül

Imádjuk a házilag készült kekszet! Lehet az bármilyen ízesítésű, szívesen elfogadjuk! Ha te is így vagy ezzel, készítsd el a következő sütit, amelyhez mindössze 30 percre van szükség!

Hozzávalók

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
  • 2 és ¼ csésze liszt
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 1 tk só
  • 1 és ¼ csésze sótlan vaj
  • 1 és ¼ csésze kristálycukor
  • ¾ csésze barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 340 g apróra vágott tejcsokoládé

Elkészítés

Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Kézi mixerrel verjük fel a tojást a vajjal és a cukorral, majd jöhet hozzá a lisztes keverék, végül pedig az apróra vágott csokoládé. Az így kapott masszából képezzünk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig. Ekkor vegyük ki, hagyjuk 1-2 percig hűlni, majd vegyük le a sütiket a tepsiről és hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztásig tartsuk légmentesen záródó edényben, így akár egy héti is eláll.

Fotó: cookiescakespiesohmy.wordpress.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.