Római köményes paradicsomleves

Ismerjük mindannyian a hagyományos paradicsomlevest, és a legtöbben szeretjük is. Azonban a kísérletezés soha nem érhet véget, így ajánljuk figyelmetekbe a római köményes változatát, amely kissé az indiai ízvilágot tükrözi.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • bors
  • római kömény
  • bazsalikom
  • balzsamecet
  • liszt
  • cukor
  • víz

Elkészítés

Kevés olajon pirítsunk meg 2 evőkanál lisztet, majd öntsük fel sűrített paradicsommal, amit hígítsunk 2 dl vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük. Római köményből tegyünk bele 2 kiskanálnyit. Forraljuk fel, majd tálaljuk. Ha szükség lenne még vízre, nyugodtan öntsünk bele, illetve vöröshagymát is főzhetünk bele.

Kóstold meg a paradicsomleves egy másik változatát, a sajtos paradicsomlevest!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!