Római köményes paradicsomleves
Ismerjük mindannyian a hagyományos paradicsomlevest, és a legtöbben szeretjük is. Azonban a kísérletezés soha nem érhet véget, így ajánljuk figyelmetekbe a római köményes változatát, amely kissé az indiai ízvilágot tükrözi.
Hozzávalók
- 5 dl sűrített paradicsom
- só
- bors
- római kömény
- bazsalikom
- balzsamecet
- liszt
- cukor
- víz
Elkészítés
Kevés olajon pirítsunk meg 2 evőkanál lisztet, majd öntsük fel sűrített paradicsommal, amit hígítsunk 2 dl vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük. Római köményből tegyünk bele 2 kiskanálnyit. Forraljuk fel, majd tálaljuk. Ha szükség lenne még vízre, nyugodtan öntsünk bele, illetve vöröshagymát is főzhetünk bele.
Kóstold meg a paradicsomleves egy másik változatát, a sajtos paradicsomlevest!