Fehérborban párolt csirkemell fűszeres-mandulás zöldségágyon
Szeretnél valami könnyűt és különlegeset enni? Ez a recept nem fog csalódást okozni. A boros csirkemell és a fűszeres zöldség kombinációja páratlan eredményt nyújt.
Hozzávalók
- 4 szelet klopfolt csirkemellfilé
- 40 dkg vegyes zöldségkeverék
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- kevés liszt
- kevés margarin
- 2 levél medvehagyma
- 1 marék mandulapehely
- 1 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt
- só
- bors
- tárkony
- bazsalikom
- rozmaring
- petrezselyem
- szerecsendió
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A zöldségeket, a mandulát, és a medvehagymát kevés olajon pároljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük, majd öntsünk alá 1 dl bort. Közben a csirkehúst vágjuk szeletekre, sózzuk és borsozzuk meg, aztán szórjuk rá az összetört fokhagymát és egy kevés lisztet, majd a margarinon süssük fehéredésig. Ha kifehéredett, öntsünk alá bort, és pároljuk meg. A tejfölt keverjük össze tojásokkal, sózzuk meg, szórjunk bele egy kevés szerecsendiót, és tegyünk bele petrezselymet. Adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Sütéshez vegyünk elő egy jénai tálat, amibe tegyünk egy sor zöldséget, fektessük rájuk a csirkemelleket, majd fedjük be zöldséggel, végül öntsük le a tejfölös öntettel. Előmelegített sütőben süssük 30 percen keresztül, egészen addig, amíg a teteje meg nem pirul. Melegen tálaljuk.
Ha maradt egy kis csirkénk, nyugodtan készíthetünk előétel gyanánt palacsintatésztába göngyölt csirkefalatokat.