Fehérborban párolt csirkemell fűszeres-mandulás zöldségágyon

Szeretnél valami könnyűt és különlegeset enni? Ez a recept nem fog csalódást okozni. A boros csirkemell és a fűszeres zöldség kombinációja páratlan eredményt nyújt.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 4 szelet klopfolt csirkemellfilé
  • 40 dkg vegyes zöldségkeverék
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés liszt
  • kevés margarin
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 marék mandulapehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt
  • bors
  • tárkony
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A zöldségeket, a mandulát, és a medvehagymát kevés olajon pároljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük, majd öntsünk alá 1 dl bort. Közben a csirkehúst vágjuk szeletekre, sózzuk és borsozzuk meg, aztán szórjuk rá az összetört fokhagymát és egy kevés lisztet, majd a margarinon süssük fehéredésig. Ha kifehéredett, öntsünk alá bort, és pároljuk meg. A tejfölt keverjük össze tojásokkal, sózzuk meg, szórjunk bele egy kevés szerecsendiót, és tegyünk bele petrezselymet. Adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Sütéshez vegyünk elő egy jénai tálat, amibe tegyünk egy sor zöldséget, fektessük rájuk a csirkemelleket, majd fedjük be zöldséggel, végül öntsük le a tejfölös öntettel. Előmelegített sütőben süssük 30 percen keresztül, egészen addig, amíg a teteje meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Ha maradt egy kis csirkénk, nyugodtan készíthetünk előétel gyanánt palacsintatésztába göngyölt csirkefalatokat.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!