Ribizlis hajócskák - Isteni sütemény
A nyár már sajnos végetért, ennek ellenére még nyugodtan elkészíthetjük ezt az ízletes, gyümölcsös süteményt.
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 0,6 dl tejszín
- 3-4 evőkanál mandulalikőr
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg mascarpone krémsajt vagy tejszínes krémsajt
- 20-20 dkg piros és fehér ribizli
A tésztához:
- 7,5 dkg Rama
- 12,5 dkg finomliszt
- 7,5 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- egy csipet só
Elkészítés
Sima tésztát gyúrunk a lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramaval és a sóval. A tésztából cipót formázunk, belecsomagoljuk egy fóliába és hűtőbe tesszük. A formákat kikenjük Ramaval és szorosan egymás mellé rakjuk őket. Ezután kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük a sodrófára és a formák felett letekerjük. A formák alját és oldalát kibéleljük tésztával és levágjuk a fölösleget. A formában lévő tésztát megszúrjuk majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük. Miután megsült, kiszedjük a formából és hagyjuk kihűlni. Előkészítjük a ribizliket. Ezután a tejszínt felverjük, összekeverjük a mascarpone sajtot vagy tejszínes krémsajtot a cukorral és a mandulalikőrrel. Ezután hozzáadjuk a felvert tejszínhez és lazán belekeverjük. A krémet habzsákba és formába öntjük. A tetejét ribizlivel díszítjük.
Ha szereted a gyümölcsös finomságokat, kóstold meg a gyümölcsös pogácsánkat is!
Fotók: wallpaperskd.com