Ribizlis hajócskák - Isteni sütemény

A nyár már sajnos végetért, ennek ellenére még nyugodtan elkészíthetjük ezt az ízletes, gyümölcsös süteményt.

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    0,6 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál mandulalikőr
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt vagy tejszínes krémsajt
  • 20-20 dkg piros és fehér ribizli

A tésztához:

  • 7,5 dkg Rama
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • egy csipet só

Elkészítés

Sima tésztát gyúrunk a lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramaval és a sóval. A tésztából cipót formázunk, belecsomagoljuk egy fóliába és hűtőbe tesszük. A formákat kikenjük Ramaval és szorosan egymás mellé rakjuk őket. Ezután kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük a sodrófára és a formák felett letekerjük. A formák alját és oldalát kibéleljük tésztával és levágjuk a fölösleget. A formában lévő tésztát megszúrjuk majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük. Miután megsült, kiszedjük a formából és hagyjuk kihűlni. Előkészítjük a ribizliket. Ezután a tejszínt felverjük, összekeverjük a mascarpone sajtot vagy tejszínes krémsajtot a cukorral és a mandulalikőrrel. Ezután hozzáadjuk a felvert tejszínhez és lazán belekeverjük. A krémet habzsákba és formába öntjük. A tetejét ribizlivel díszítjük.

Ha szereted a gyümölcsös finomságokat, kóstold meg a gyümölcsös pogácsánkat is!

Fotók: wallpaperskd.com

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...