Diétás csirkés töltött tök

Imádunk változatosan táplálkozni, ami nem mellesleg az egészséges életmód egyik alapfeltétele is. Szerencsénkre már vannak olyan ételek, amelyek egy szigorú diéta mellett is fogyaszthatóak. Az alábbi receptet érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    12,5 dkg csirkemell
  • 1 db friss tök
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 közepes fej vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál zabkorpa
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 csokor friss kapor
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A tököt vágjuk ketté, majd hámozzuk meg, és vágjuk ki a belsejét. A kibelezett tököt vágjuk vékony karikákra, majd tegyük egy kevés olajjal kikent tepsibe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha kész van, hagyjuk állni. Közben aprítsuk fel a csirkemellet, a kevés magos tökbélt, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd daráljuk le őket együtt. Tegyük a masszát egy tálba, szórjuk meg sóval, borssal, szerecsendióval, zabkorpával, pirospaprikával, és keverjük össze jó alaposan. Öntsünk rá joghurtot, keverjük össze, majd az így kapott egyveleggel töltsük meg a tököket. Öntsük fel a tepsit vízzel addig, hogy ellepje a tököket, majd 200 fokos sütőben süssük 30-35 percig. Mielőtt kivennénk, a maradék joghurtot kevés sóval és kaporral keverjük össze, öntsük rá a sülő fasírtra, majd tegyük vissza sülni még 5-10 percig. Tálaláskor karikázzunk rá paradicsomot.

Fotók: seaspringseeds.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!